Нашата кауза

Какво е „ФотоФози“

„ФотоФози“ е фотографско-творческо ателие към програма за рехабилитация на зависими „Солидарност“. Идеята за създаването му дойде от участниците в програмата – чрез техния личен интерес, нуждата и желанието им да намерят начин да изразят себе си, да се впишат в обществото като „нормални“ хора и да открият път към удовлетворението в ежедневието.

Фотографиите, които виждате на сайта, са чудесно допълнение към интериора на дома, офиса или магазина ви, както и уникален подарък за близък човек. Природни и градски пейзажи, запечатани моменти от среща с екзотичното и красивото, общуване и свързване, са фокус на темите във фотографиите, които ви предлагаме.

Тук (http://www.fotofozzie.com/) са описани три лесни стъпки за избор и поръчка на фотография от сайта.

Освен фотографиите, ние изработваме и картички за различни поводи, които може да намерите в търговската мрежа.

Нашата кауза има две посоки:

  • Да помогне на хората, които са били зависими в тяхното себеизразяване и социално включване. Два пъти месечно доброволци-фотографи обучават участниците в програмата във фотографското изкуство. Обученията включват теоретични знания, техники и практика – правене на снимки в естествена среда. Най-добрите снимки се предлагат за продажба тук, на сайта. Участниците поддържат страница във Фейсбук, която популяризира дейността им и повишава ангажираността на публиката с каузата: https://www.facebook.com/fotofozzie/
  • Другата ни посока е подпомагане финансирането на работното ателие чрез продажба на любителски и професионални снимки. Автори  на снимките са участници в програмата за възстановяване от зависимост „Солидарност“, част от екипа на програма „Солидарност“, доброволци и професионални фотографи.

Средствата, които идват от продажбата на снимки и картички, ще послужат за закупуване на фотографски аксесоари, фотографска техника и организиране на изложби. Нашата мечта е един ден да имаме собствено фотографско студио. 25% от стойността на снимката отива при нейния автор – като мотивация и възнаграждение на неговия труд.

Посетете нашия сайт https://www.solidarnost-bg.org/, за да получите повече информация за нашата организация – „АРЗ Солидарност“, нейната история, дейност и програми.