Предстои третата благотворителна изложба на ФотоФози

Предстои третата благотворителна изложба на ФотоФози

Щастливи сме да споделим, че предстои третата ни благотворителна изложба „Фокус Вътре”. Този път поводът е 15-годишнината от създаването на проект „ Солидарност“ и 10-годишнината от създаването на Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта (НИЛНАХ).

Събитието ще се състои на 09 юли 2018 година  (понеделник) от 18:30 ч. в The Fridge на ул. Генерал Паренсов 6Б , София.

От 2003 година програма „Солидарност” изпълнява своята мисия – рехабилитация и социална интеграция на зависимите с цел автономен живот. През 2010 създадохме другата наша структура –  Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта, а в края на 2015 г. поставихме началото и на социалната услуга „Къща Посока”, насочена към зависими хора, които активно употребяват наркотици и алкохол и на този етап от живота си не са взели решение за промяна и включване в лечение.

Вече 3 години се развива и дейността на фотографското ни ателие „ФотоФози“ като част от рехабилитационна програма „Солидарност”. Ателието е една съществена част от терапевтичния процес на хората в рехабилитация и в прехода им към адаптация и реализация в живота след процеса на лечение. Вече три години поред ателието организира и провежда благотворителни изложби с различна тематика. С настоящата  изложба,  „ФотоФози” се самофинансира и подкрепя дейността на програма „Солидарност “.

„Фокус вътре“ е тематична изложба на фотографии, направени от клиентите, екипа на рехабилитационната програма и професионални фотографи. Идеята за изложбата е взаимствана от една от терапевтичните ни групи „Фокус вътре“, в която акцентът е поставен върху вътрешния свят на рехабилитиращите се и взаимоотношенията им вътре в групата. „Фокус вътре“ дава възможност да насочим вниманието си към себе си и собствените си преживявания, да се замислим за страховете, болките и неизказаните думи, да си припомним мечтите и целите ни; да разберем как нюансите на вътрешния ни фокус обагрят реалността, фокуса ни навън и взаимоотношенията ни с другите.

Копия на всички експонати от изложбата ще могат да бъдат закупувани както на събитието, така и след това през Фейсбук страницата на ателието.

Заповядайте!